неділю, 23 січня 2011 р.

Селище Рудничне











  • Вже більше 40 років живу в селищі Рудничне, що знаходиться на південь від центру м. Кривого Рогу, а й досі не розумію багатьох речей, пов'язаних зі статусом його жителів. 
  • Колись у 50-х роках минулого століття побудували його разом з шахтою "Нова" і в призначенні цього населеного пункту ніхто не мав ніяких сумнівів - типове робітниче селище. Працювали шахта, лікарня (поліклініка, стаціонар, пункт швидкої допомоги), пошта, телефонна станція, перукарня, швейна майстерня, баня, 2 клуби, дитячий садок і ясла, дитяча кімната, столова, кулінарія, 4 магазини...
  • А зараз, коли від цього майже нічого не залишилось, селища нібито вже і не існує. Воно стало частиною міста!
  • Та чи дотягує воно за своїм розвитком до цього високого статусу? Будинки не газифіковані, переповнений автобус - кілька разів на добу за 4 гривні, (при 8-годинному робочому дні з роботи повертаєшся через 12 годин!), зв'язок - лише мобільний з надзвичайно обмеженим покриттям, до лікаря треба їхати до міської лікарні (грипом годі і хворіти). Селище з усіх боків обнесене відвалами та кар'єрами.
  • Що робити в такому разі? Було б цікаво послухати думку людей, які опинилися в подібній ситуації або знають вихід з такого положення.


      Немає коментарів:

      Дописати коментар